Chocolade aardbeienrol

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-04-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zonnebloemolie
  • 3 Eieren, middelgroot
  • 125 g Poedersuiker
  • 50 g Volkorenmeel
  • 50 g Bloem, gezeefd
  • 15 g Cacaopoeder, plus 2 tl voor garnering
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 100 g Verse Roomkaas
  • 150 g Aardbeien, in stukjes

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een cakevorm van 33 x 23 cm in en bedek met bakpapier. Doe de eieren en het suiker in een vuurvaste schaal en verwarm au bain marie. Klop de ingrediënten totdat er een licht en romig geheel ontstaat. Neem de schaal van het vuur en klop totdat het mengsel is afgekoeld. 2. Schep het meel met een metalen lepel voorzichtig door het mengsel. Schep vervolgens de bloem, cacaopoeder, en 1 el heet water door de ingrediënten. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het oppervlak met de achterkant van de lepel glad. 3. Bak 10-12 minuten, totdat de cake gerezen en stevig is. Draai de cake om op een vel bakpapier, snijd de hoeken van het deeg af met een scherp mes en rol op met het papier aan de binnenkant. Leg de cake met de naad naar beneden op een rooster en laat 30 minuten afkoelen. Rol het deeg vervolgens weer voorzichtig terug en gooi het papier weg. 4. Meng de griekse yoghurt en de roomkaas door elkaar en verdeel dit gelijkmatig over de cake. Verdeel er de aardbeien over en rol de cake op. Bestrooi met cacaopoeder en poedersuiker.

Bronvermelding