Peren parfait met een gekaremeliseerde peer

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 60 gr suiker
  • 1 dl witte wijn
  • 1 borrel glaasje perenliqeur
  • 1/8 dl slagroom
  • 1 blikje peren
  • 2 handperen
  • 4 el suiker
  • 4 el honing
  • 1 trosje witte druiven
  • poedersuiker
  • slagroom voor garnering
  • 4 takjes citroenmelisse of munt

Bereiden

Maak een sabayon van de eidooiers, 60 gr. suiker de liqeur en de witte wijn. Au bain de Marie roeren tot een zeer schuimige massa. Laat afkoelen. Pureer de peren uit blik in de keukenmachine of met een staafmixer tot een puree. Klop de slagroom stijf. Spatel alles luchtig door elkaar. En doe dit in vormpjes die in de diepvries kunnen. Schil de handperen en snijd ze doormidden. Kook ze in wat water met citroensap en wat honing to ze bijn gaar zijn. Pak 4 dessert borde leg op elk bord 1 peer en bestrooi deze met wat suiker. Neem een gasbrander en karamelisser deze peer. Neem de vormpjes uit de diepvries en hang ze even in warm water en stort dan op elk bord 1 perenvormpje. Leg op elk bord een klein trosje groene druiven en bestrooi deze met wat poedersuiker. Garneer eventueel met een toefje slagroom en een takje munt of citroenmelisse.

Materialen

vormpjes voor in de diepvries diepvriezer Keukenmachine of staafmixer

Bronvermelding