Hete kip van Annette

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 03-02-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kilo kippenbouten, gedeeld
  • 2 stuks bouillonblokjes
  • 2 eetl bruine suiker
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetl sambal
  • 3-4 scheuten ketjap
  • 1 klein glas water

Bereiden

Verwijder het vel van de kippen bouten en verdeel de kippenbouten in tweeen. Doe ze in de pan, doe de sambal, geperste knoflook, veel ketjap, suiker en het water erbij en zet op een half vuur. Laat de kip zo'n 3 uur trekken zonder te koken. De kipdelen regelmatig delen. Een dag van tevoren klaarmaken is het lekkerst. Eten met rijst en komkommersalade. ------------------------------------------------------------------------------------- Dit is een recept uit mijn Sportstichting-tijd. Een Indisch recept van Annette. Moet het nodig weer eens gaan maken, het is zo lekker!

Materialen

braadpan, mes, keukenplank

Bronvermelding