Frittata carbonara

Hartige taarten, Lunch, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 03-02-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram gekookte pasta
  • 1 bakje dunne spekreepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 1 bekertje creme fraiche of finesse
  • peper en zout

Bereiden

Fruit het uitje in de pan en doe de spekreepjes en knoflook erbij. Roer er 100 gram gekookte pasta door en schenk daar een mensgsel over van de 2 eieren, de creme fraiche en het zout en peper. Bak 10-15 minuten tot de eieren gestold zijn. Laat de frittata op een bord glijden en knip er eventueel wat bieslook over. ------------------------------------------------------------------------------------- Dit is een lekkere manier om pasta die over is te gebruiken voor iets anders. Dit gerecht smaakt altijd. Ik maak het vaak bij de zaterdagsoep i.p.v. brood, maar we eten het ook weleens als een hoofdgerecht met een lekkere salade.

Materialen

koekenpan, knoflookpers

Bronvermelding