Capucijnerschotel met satesaus

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 03-02-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakket bamigroente
  • 500 gram hamlappen in stukjes
  • 1 mespunt kerrie
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • zout
  • vloeibare margarine
  • 3 eetl ketjap
  • 1,5 literblik capucijners
  • sambal
  • 1 pakje Knorr Satesaus

Bereiden

Vlees in blokjes snijden. Groente uit pakket eventueel kleiner snijden. Vlees met kerrie, zout en gember bestrooien en in wat vloeibare boter aanbraden. Ui, prei en pepertje uit pakket meebakken. Paar eetlepels water en ketjap toevoegen en gerecht met deksel op de pan 10 minuten laten pruttelen. Kool uit pakket 1 minuut mee laten stoven. Uitgelekte capucijners toevoegen en goed omscheppen, nog 10 minuten laten pruttelen. De satesaus maken volgens het pakje. Eventueel de saus wat pittiger maken met de sambal. Saus apart serveren naast de schotel. Geef er wat seroendeng en oosters zuur bij.

Materialen

Een toppertje uit onze favorieten. Ze vinden dit lekkerder dan chili con carne. TIP: de satesaus kan natuurlijk ook volgens je eigen recept gemaakt worden. Ik maak de saus alleen uit een pakje als ik weinig tijd heb. TIP: soms hebben we geen zin in vlees, dan maak ik deze schotel zonder het vlees, smaakt ook prima!

Bronvermelding