Appelsoezen

Gebak, Hapje, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 20-09-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak soezenmix
  • 2 eieren
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetl appelsap
  • 2 eetl appellikeur
  • 1 pot appelcompote (200 gr)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bereid de soezenmix met de eieren en 1 dl water volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de soezen in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen. Zeef de poedersuiker. Verwarm voor het glazuur de poedersuiker met appelsap en appellikeur in een steelpan tot handwarm. Halveer de soezen en doop de bovenste helft in het glazuur. Vul ze met de appelcompote en dek ze af met de bovenste helft.

Bronvermelding