Ceviche

Anders, Hapje, 4 personen, Anders.
Wachten: 150 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 14-05-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 15 gram Koriander, alleen de blaadjes
  • 400 gram Verse Kabeljauw
  • 1 stuks Rode peper
  • 4 stuks Limoen
  • 1 stuks Sjalot (middelgroot)
  • 3 cm Verse gember, geschild
  • 2 tl Suiker
  • 1 tl Zout

Bereiden

Snijd de vis in plakjes van een 1/2 cm en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe schaal. Pers de limoenen uit. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes en voeg toe aan het limoensap. Snipper de sjalot fijn en doe eveneens in het limoensap. Rasp de gember erboven en roer de suiker en het zout erdoor. Houd 2 el van de marinade over en schenk de rest over de vis. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. De vis is nu wit van kleur en niet meer rauw. Verdeel de plakjes vis over 4 borden. Schenk de rest van de marinade erover en bestrooi met de koriander. TIP: je kunt d vis ook in kleine blokjes snijden en vervolgens marineren. Serveren in schelpen als amuse met een blaadje koriander erop!

Bronvermelding