Gegrilde Forel met sinasappelboter

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 forellen
  • 50 gram boter
  • 2 sinasappels
  • 1/2 t.l kerriepoeder
  • gehakte peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiden

Rasp de schil van een sinasappel en pers die vervolgens uit. Laat de boter zacht worden enroer er een eetlepel shilrasp,het sap en een eetlepelkerriepoeder door heen.maak er vervolgens met hulp van een stukje alufolie een rolletje van en leg dat on op te stijven een kwartiertje in de diepvries. Vissen bestrijken met de olijfolie,schuin licht inkerven en in de openingenplakjes sinasboter steken. Leg de forellen onder de grill en laat ze aan weerskanten mooi bruin worden,per kant zo'n 4 minuten. Snij intussen de andere sinasappel in (halve)schijven. Seveer de vis op een warm bord bestrooi hem met peterselie en twee schijfjes sinasboter,garneer met schijfjes sinasappel. geef er zelfgebakken frieten bijen gemengde sla

Materialen

grill /grillpan

Bronvermelding