Sate babi of ayam

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-08-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr schouderkarbonades of mag. speklappen of kipfilet
  • 1/2 st ui, fijngesneden
  • 30 st sateh-stokjes
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl djienten
  • 1 tl laospoeder
  • 1 tl djahé-poeder

Bereiden

Laat de sateh-stokjes min. 1 uur in water liggen. Vlees in blokjes van ca. 1,5 cm snijden, liefst kleiner. Boemboe (maak je in tobeh/toemboekan of keukenmachine) 1/2 ui, knoflook, ketoembar, djienten, laos en djahe samen fijnmaken tot er een papje ontstaat. Roer de boemboe (of marinade) door het vlees. Voeg 3 a 4 el ketjap manis toe tot het vlees glanst. Het kan zijn dat er meer ketjap bij moet. Laat het bijna een dag in de koelkast staan zodat alles kan intrekken. Je kunt het alvast aan een stokje rijgen en dan in de koelkast zetten. Voor de over: 175 graden, tussen de 5 en 7 min. per kant.

Materialen

Geduld met vlees rijgen aan het sateh-stokje! Tjobeh/toemboekan/keukenmachine

Bronvermelding