Menu
Bami goreng (Javaans)
Ingrediënten
- 1 pak mie telor
- 500 gr kipfilet
- 250 gr garnalen
- 1 dobbelst. trassi
- 1/2 bosje bleekselderij
- 1 a 2 st rode lombok
- 2 tenen knoflook, fijngesn.
- 1 st ui, fijngesn.
- 1 st maggiblokje
- 4 el zonnebloemolie
Bereiden
Kook de mie gaar met een scheutje olie
Selderij heel fijn snijden
Snijdt de kipfilet in kleine stukjes en bak het lichtbruin in 3 el zonnebloemolie
Boemboe (maak je in tobeh/toemboekan of keukenmachine)
ui, knoflook, trassi, 1 tl suiker, 2 lomboks.
Doe dit in de wok waarin 1 el olie warm is geworden, beetje fruiten. Doe de garnalen en het vlees erbij + 1 maggiblokje. Even bakken op laag vuur.
Voeg de mie toe, met 2 vorken alles mengen (lastig klusje). Voeg 1 a 2 el ketjap manis toe, roer de selderij erdoor.
Bak een eitje voor erover en geef er apart gefruite uitjes, atjar, komkommer etc. bij.
Materialen
wadjan/wok. houten spatel. tjobeh/toemboekan/keukenmachine.