Bami goreng (Javaans)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-08-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak mie telor
  • 500 gr kipfilet
  • 250 gr garnalen
  • 1 dobbelst. trassi
  • 1/2 bosje bleekselderij
  • 1 a 2 st rode lombok
  • 2 tenen knoflook, fijngesn.
  • 1 st ui, fijngesn.
  • 1 st maggiblokje
  • 4 el zonnebloemolie

Bereiden

Kook de mie gaar met een scheutje olie Selderij heel fijn snijden Snijdt de kipfilet in kleine stukjes en bak het lichtbruin in 3 el zonnebloemolie Boemboe (maak je in tobeh/toemboekan of keukenmachine) ui, knoflook, trassi, 1 tl suiker, 2 lomboks. Doe dit in de wok waarin 1 el olie warm is geworden, beetje fruiten. Doe de garnalen en het vlees erbij + 1 maggiblokje. Even bakken op laag vuur. Voeg de mie toe, met 2 vorken alles mengen (lastig klusje). Voeg 1 a 2 el ketjap manis toe, roer de selderij erdoor. Bak een eitje voor erover en geef er apart gefruite uitjes, atjar, komkommer etc. bij.

Materialen

wadjan/wok. houten spatel. tjobeh/toemboekan/keukenmachine.

Bronvermelding