Tomaten tarte tatin met geitenkaascrème

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • geitenkaas

Bereiden

50 gram roomboter 2 el olijfolie 600 gram gemengde cherry tomaten (kan ook met gemengde grote tomaten) 3 tenen knoflook, in dunne plakjes 3 el bruine suiker blaadjes van een paar takjes tijm en oregano 2 el balsamico azijn zee zout en zwarte peper 250 gram vers bladerdeeg verse tijm, oregano of basilicum voor garnering geitenkaascrème voor erbij 100 gram geitenkaas 150 gram crème fraiche De tomaten tarte tatin maken Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de olijfolie samen met de boter in een pan en bak de knoflook een paar minuten op laag vuur. Doe de hele tomaatjes erbij samen met de tijmblaadjes, suiker en balsamico azijn. Als je grote tomaten hebt, snijd ze dan eerst door de helft. Breng op smaak met peper en zout en bak een paar minuten. Verdeel de tomaten over de vorm (heb je grote tomaten, verdeel ze dan met snijkant naar beneden). Bestrooi een werkvlak met bloem. Rol hier het verse bladerdeeg op uit in een cirkel zo groot als de bakvorm. Doe de tomaatjes in de bakvorm en leg hier het deeg overheen, zodat alle tomaten bedekt zijn. Duw de randjes een beetje aan, zodat de tomaten goed zijn ingestopt. Maak een gaatje in het midden van het deeg zodat de warmte er uit kan. Zet de taart in de oven en bak tot het deeg mooi goudbruin is. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten. Om de geitenkaascreme te maken meng je de geitenkaas met de crème fraiche. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen op het rooster. Haal een mes langs de randen om het deeg wat los te maken. Zet een bord op z¿n kop op de vorm en draai voorzichtig om, zodat de tarte tatin uit de vorm komt. Serveer met een flinke klodder geitenkaascrème en een frisse salade.

Bronvermelding