Bamischotel met garnalen

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-08-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram nestjes mie
  • 400 gram gesneden bamigroenten / 1 bamipakket
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gekookte ham (dikke plak of hamreepjes)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 200 gram gepelde garnalen

Bereiden

Mie koken volgens aanwijzingen op verpakking en vervolgens goed uit laten lekken. Groente uit pakket kleiner snijden. Pel en snipper de knoflook. Snijd de plak ham in stukjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de hamblokjes en de knoflook 2 minuten. Schep de groente erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de twee soorten ketjap toe en bak al omscheppend nog 3 minuten. Schep de mie en de garnalen erdoor en warm alles goed door.

Bronvermelding