Menu
'(Aa )- Gegrilde kipsaté met satésaus' Hij is HEEEEERLIIJJKK...Volgens mijn TANTE heb ik nu eindelijk de goede satésaus te pakken' Zomaar verdwenen? Het is toch zo lekker, toch maar weer geplaatst
Ingrediënten
- 4 x kipfilets
Bereiden
voor de saté:
4 kipfilets à 150 g
1 eetlepel honing
5 eetlepels sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 theelepel kurkuma (koenjit) of kerrie
1 theelepel ketoembar
1 theelepel chilipoeder
voor de satésaus:
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel olie
125 g pindakaas
2 eetlepels sojasaus
125 g santen
1 eetlepel chilisaus
Snijd de kipfilets in de lengte in 4 repen. Rijg elke reep aan een satéprikker. Meng de honing met de sojasaus, sesamolie, specerijen en zout. Bestrijk de spiesjes rondom met marinade en laat ze ca. 60 minuten staan.
Bereiden
Leg de spiesjes naast elkaar in een braadslee en braad ze 20-25 minuten in een op 190 °C voorverwarmde oven. Of leg de spiesjes naast elkaar op een combirooster met daaronder een braadslee en grill ze 5-7 minuten per kant op 275 °C. Draai de spiesjes halverwege om en bestrijk ze met de vrijgekomen marinade. Fruit voor de satésaus de ui in de olie en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat de saus onafgedekt op een laag vuur indikken.