Menu
Aardappel(nieuwe)salade mert verse kruiden
Ingrediënten
- 2kg nieuwe aardappels
- 2 rode uien,
- 6 el olijfolie
- 100 ml witte wijn azijn
- 1/2 groeny
- 1/2 groentebouillontabl
- zout peper
- 1 bosje platte peterselie
- 1 beetje suiker
- 1 bosje dille
- 4-5 takjes koriander
- 2 el dijonmosterd
- 2 tl honing
Bereiden
was de aardappels grondig en kook ze 20 min in water met zout. Giet ze af en spoel ze af onder koud water. Afkoelen.
Pel en snipper 1 rode ui. pel de andere en snij hem in fijne ringen.
Verhit 1 el olie en fruit de gesnipperde ui. Voeg de azijn, 125 ml water en het bouillontablet toe. Kook het 2 min op een laag vuur. Breng op smaak met een beetje suiker, peper en zout.
Halveer de aardappels of snij ze in vieren. Schenk de hete saus er over en laat 30 minuten iny\trekken.
was de kruiden en schud ze goed droog.Hak ze grof, zonder steeltjes.
Meng de mosterd met de honing en 5 el olie. Meng kruiden, ui en mosterddressing door de aardappelen.
breng op smaak met peper en zout.