Menu
Bloemkool met groene paprika
Ingrediënten
- 200 gr feta, verkruimeld
- 1/2 bloemkool
- 2 groene paprika's
- 1 bakje koriander, alleen de blaadjes
- 1 bakje basilicum, alleen de blaadjes
- 4 el rodewijnazijn
- 4 el olijfolie, extra vierge
- 100 gr blanke rozijnen
- 2 el olijfolie om te bakken
- 1 bakje hazelnoten (95gr)
- 1 zakje rucola (75gr)
Bereiden
Snijd de bloemkool eerst in dunne plakken. Daarna de plakken fijn snijden (evt in een keukenmachine). doe de bloemkool in een ruime schaal. Snijd de paprika in reepjes en leg de kruiden erbij. Snijd dit alles zo fijn mogelijk. Voeg dit met de azijn en extra vierge olijfolie toe aan de bloemkool. Doe er peper, zout en de rozijnen erbij. Laat afgedekt 30 minuten staan. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de noten al omscheppend in 3 minuten goudbruin. Meng de rucola door de bloemkool en strooi de feta en de noten erover.