Menu
Scholfilet (gebakken in roomboter en olijfolie voor een perfect visje)
Ingrediënten
- 2 st scholfilet (gefileerd)
- 1 1 viskruiden
- 1 1 olijfolie
- 1 1 bloem
- 1 1 roomboter
Bereiden
Gefileerde scholfilet afspoelen met koud water en droog deppen met keukenpapier.
Bloem mengen met viskruiden en dit op een plat bord verspreiden dan de vis door het bloemmengsel halen.
Verwarm dan de boter en olie in de koekenpan (de boter geeft de vis smaak en de olie zorgt voor een knapperig visje) niet kinderachtig zijn met de hoeveelheid, vis moet zwemmen.
Als de boter gesmolten is (matig vuur) kan de vis in de pan.
LET OP eerst de witte kant bakken.
Belangrijk is dat je tijdens het bakken af en toe met de pan schudt (niet te hard) zodat de vis niet gaat vastplakken.
Laat de vis ongeveer 2 a 3 min bakken (ligt aan de dikte) dan pas omdraaien en nog 2 a 3 min bakken.
Materialen
Koekenpan (groot genoeg zodat de vis de zijkanten niet raakt anders gaat hij daar vast zitten, kijk ook uit dat de vis elkaar niet raakt want dan zijn ze ook al snel onafscheidelijk)