Gevulde kipfilet met waterkerssaus

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 12-07-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Kipfilets
  • 40 g gegrilde paprika
  • 2 plakje pancetta (fijngesneden)
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rijst
  • 4 wortels (grof gesneden)
  • 500 g broccoli (in roosjes)
  • 1/2 ui (fijngesneden)
  • 1/2 bouillonblokje
  • 125 ml witte wijn
  • 35 g waterkers
  • 40 g rucola
  • 100 g creme fraiche
  • 1 citroen (enkel sap)
  • 25 ml halfvolle melk
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Sla de kipfilets met een vleeshamer of een zware pan plat, tot deze 2 keer in omvang zijn vergroot. Verdeel 1/4 van de gegrilde paprika en de pancetta over elke kipfilet. Rol de kipfilets op en zet elk rolletje vast met een cocktailprikker. Leg de kipfilets in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Bak de kip 25-30 minuten in de oven. Doe ondertussen de rijst in een pan met ruim kokend water en kook het gaar. Kook ook de broccoli en de wortels in ca. 5 minuten beetgaar. 2. Verwarm ondertussen de ui, het bouillonblokje, de witte wijn en 125 ml water in een pan op hoog vuur. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 2-3 minuten sudderen tot het mengsel inkookt. 3. Voeg de waterkers, de rucola en de creme fraiche toe aan de pan. Pureer het mengsel met de staafmixer tot een egale saus. Breng op smaak met zout en peper en het citroensap. Verwarm het geheel goed door. 4. Giet de rijst af. Haal de kipfilet uit de oven en verwijder de cocktailprikkers. Serveer de kipfilet met de rijst, wortels, broccoli en de waterkerssaus.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding