Champignonbeignets met knoflookmayonaise

Anders, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 flinke champignons
  • 100 gr ontbijtspek
  • 2 sjalotjes
  • 1 mespunt tijm
  • versgemalen peper
  • olie om in te frituren
  • 1 ei
  • 150 gr gezeefde bloem
  • 1 mespunt zout
  • 1/4 l melk
  • 4 el mayonaise
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el creme fraiche

Bereiden

voor 16 stuks: Draai de stelen uit de champignons en hak ze in de keuken machine fijn met het ontbijtspek, de sjalotjes, de tijm en wat peper. Verdeel het mengsel over de champignonhoeden en vul ze ermee. Druk goed aan. Plaats ze tot gebruik in de koelkast. Maak het beslag: Scheid de dooier en het wit. doe de bloem met het zout in een kom. roer de eidooier los met een scheutje melk en roer door de bloem. roer er scheutje voor scheutje de resterende melk door. Het moet de dikte hebben van ongeslagen room. Laat dit beslag 30 minuten rusten. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag. Prik een champignon aan eenvork, haal deze door het beslag en frituur ze in kleine hoeveelheden goudbruin in de hete olie. Knoflook mayonaise: Roer 4 el mayonaise en 2 el creme fraiche door elkaar en pers er 2 teentjes knoflook in uit. Serveer de champignons warm met de mayonaise.

Materialen

Frituurpan, keukenmachine

Bronvermelding