Gemarineerde knoflookchampignons van de BBQ

Anders, Hapje, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 90 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-08-2019 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zak Houtskool
  • 500 gram Champignons fijn
  • 5 teentjes Knoflook
  • 250 milliliter Olijfolie, Extra Vierge
  • 1 eetlepel Zeezout, grof gemalen

Bereiden

Steek de BBQ aan met het houtskool (houtskool is onontbeerlijk voor een goede smaak!). Hak ondertussen de knoflooktenen grof en doe in de ovenschaal met de olijfolie. Verwijder de steeltjes van de champignons en borstel ze, indien nodig, af. Was de champignons vervolgens in een vergiet flink onder een gloeiend hete straal water! Laat ze kort uitlekken en bestrooi ze zeer ruim met het grove zout. Zodra de vlammen zijn verdwenen en het houtskool bedekt is met een grijze aslaag, kunnen de champignons worden gegrild op het groenterooster (op een normaal rooster vallen ze al snel tussen de spijlen door). keer ze regelmatig, ze verbranden snel. Zodra de champignons goed bruin zijn en ongeveer tot de helft van de originele grootte zijn gekrompen kan je ze in de olijfolie leggen. Als alle champignons in de olie staan, even controleren of ze helemaal onder de olie liggen. Indien nodig, nog wat olie toevoegen en de champignons een (half)uurtje laten afkoelen en marineren. Haal de champignons uit de olie en leg ze op een schaaltje. EETSMAKELIJK! TIP: de olie kan nog worden gebruikt voor o.a. een dressing voor tomatensalade, om mee te bakken of gewoon om met een stokbroodje in te dopen.

Materialen

BBQ met groenterooster Brede schaal

Bronvermelding