Bladerdeeg met prei en garnalen

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 14-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 steel prei
  • 1 pakje holandaisesaus
  • 50 gr boter
  • 200 gr garnalen

Bereiden

verwarm de oven op 200 gr C. Ontdooi het bladerdeeg, halveer de plakjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er op regelmatige afstanden met een vork in. Bestrijk met wat losgeklop ei. Niet over de rand laten lopen want dan kan het deeg niet goed rijzen!!!!! Bak in ca. 10 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel. Snijd het lichtt deel van de prei in smalle reepjes. Blancheer ze in 3 minuten beetgaar. Giet af, laat onder de koude kraan schrikken en laat uitlekken. Bereiding: warm de gebakken bladerdeegplakjes kort op in een oven van 150 gr C. en snijd ze met een scherp mes horizontaal doormidden. Leg de bodems op voorverwarmde borden. Maak intussen de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en klop er met de staafmixer de boter door. warm de preireepjes door in de saus. giet de saus over de bodems en verdeel er de garnalen over. Plaat het deegdekseltje er schuin boovenop en garneer af met wat takjes dille.

Materialen

Oven Staafmixer

Bronvermelding