Romige penne met bladspinazie en gorgonzola

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 30-07-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr penne
  • 1 pak (biologische) bladspinazie (diepvries)
  • 150 ml kookroom light
  • 2 el olijfolie
  • 1 of teentjes knoflook
  • 200 gr gorgonzola dolce
  • gedroogde tomaten in olie
  • zout
  • peper
  • 1 ui
  • parmezaanse kaas
  • pijnboompitten

Bereiden

Ui fijnsnijden en knoflook uitpersen. tomaten in stukjes snijden. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg daarna de diepvries bladspinazie toe en op hoog vuur omscheppen en laten ontdooien. Voeg de tomatenstukjes toe. Op smaak brengen met zout en peper. Voeg de in stukjes gesneden gorgonzola al roerend toe aan de spinazie. Als de kaas gesmolten is voeg de kookroom toe. Schep de penne op de borden. Spinazie saus erop scheppen en strooi er wat Parmezaanse kaas en de pijnboompitten over. eet smakelijk!

Materialen

hapjespan en normale pan

Bronvermelding