Menu
Tomatenchutney met gember
Ingrediënten
- 1 kg tomaten
- 200 gram rozijnen
- 5 eetl. bakgember
- 3 dl azijn
- 300 gram bruine bastersuiker
- 2 theel. kaneel
- 2 theel. gemberpoeder
- 0,5 theel. kruidnagelpoeder
- 0,5 theel. cayennepeper
- 1 theel. zout
- vers gemalen peper
Bereiden
In steelpan water aan de kook brengen. Met scherp mesje velletje van tomaten inkruisen. Tomaten met 4 tegelijk enkele seconden in kokend water onderdompelen. Met puntig mesje velletje eraf trekken. Tomaten in stukken snijden. In zeef rozijnen afspoelen. in braadpan doen: tomaat, rozijnen, gember,azijn,basterdsuiker,kaneel, gemberpoeder, kruidnagelpoeder, cayennepoeder, zout en peper. Door elkaar scheppen en aan de kook brengen.
Zonder deksel op zacht vuur tomatenmengsel in ongeveer 1,5 uur langzaam laten indikken tot dikke moes. Regelmatig roeren. Intussen potten en deksels goed afwassen met heet sodawater. Met heet water goed naspoelen. Schone theedoek dubbelvouwen en op aanrecht leggen. Hierop de potten omgekeerd laten uitdruipen. Met juslepel de potten tot aan de rand vullen met de hete chutney, en direct afsluiten. Laten afkoelen. Op de etiketten schrijven Tomatenchutney met gember . De potten 2 weken wegzetten op een koele donker plaats
Materialen
pan met dikke bodem 3 (jam)potjes van 370 ml. soda schone theedoek 3 etiketten