Chocolade Walnoot taart (paleo proof)

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 50 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2015 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram grasboter
  • 100 gram ahornsyroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 stuks eieren
  • 150 gram Chocolade puur > 72% (smelten)
  • 125 gram walnoten (fijnmalen)
  • 1 snuf zeezout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm in met een doorsnede van ongeveer 20 cm. Klop de boter, de ahornsiroop en de kaneel, in een kom of keukenmachine, tot een romige massa (dit kan wel 5 minuten duren). Splits de eieren en roer één voor één de dooiers door het botermengsel. Meng vervolgens de gesmolten chocolade en dan de fijngemalen walnoten door het botermengsel, Klop de eiwitten, samen met het zout, stijf. Spatel het eiwit met luchtig door het walnoten- chocolademengsel. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven, op een rooster, in ongeveer 50 minuten gaar. Laat de taart afkoelen voor je deze uit de vorm verwijderd. De taart wordt nog lekkerder als hij na het afkoelen een tijdje in de koelkast heeft gestaan en blijft dagenlang vers.

Materialen

springvorm van ca. 20 cm keukenmachine kom en spatel Oven

Bronvermelding