Chili con carne met rundvlees en spekjes

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Mexicaans.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-08-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram sukadelappen, in blokjes
  • zout en peper
  • 2 eetl olie
  • 50 gram boter
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 1 eetl verse oregano, fijngeknipt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 theel komijnpoeder
  • e3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 grote pot bruine bonen, uitgelekt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 4 eetl creme fraiche

Bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak het vlees in gedeelten rondom bruin. Schep ze uit de pan. Bak de uien en de spekblokjes in het braadvet in ca. 3 min. goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe. Voeg de vleesblokjes, oregano, tomatenblokjes, komijn, knoflook, rode peper en bouillon toe. Laat het vlees zachtjes in ca. 1,5 uur gaarstoven. Schep de bruine bonen en de paprika erdoor en stoof nog 30 min. Breng op smaak met zout en peper. Schep er aan tafel creme fraiche op. Lekker met grove sneden brood.

Bronvermelding