Bloemkool met sinaasappelsaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 flinke bloemkool
  • 2 perssinaasappels
  • zout
  • 1/2 el maizena
  • 2 tl dyonmosterd

Bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze. Pers de sinaasappels. Kook de bloemkool in de helft van het sinaasappelsap en 1/2 dl water en zout circa 10 minuten. In kommetje maizena met de rest van het sinaasappelsap tot glad papje roeren. roer de mosterd er doorheen. Boven maarbeker de bloemkool afgieten. doe de bloemkool in een schaal en breng 1 1/2 dl kookvocht aan de kook voeg het maizenapapje toe. Blijven roeren tot een lichtgebbonden saus. Peterselie erbovenfijnknippen en de saus op de bloemkool schenken.

Bronvermelding