Blauwebessentiramisu

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 31-08-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 g witte chocolade (geraspt)
  • 350 g blauwe bessen
  • 1 tl suiker
  • 6 lange vingers (gehalveerd)
  • 200 ml magere kwark
  • 150 ml halfvolle vanilleyoghurt

Bereiden

1. Verwarm 300 g blauwe bessen met de suiker en 1 el water in een steelpan op laag vuur. Verwarm de bessen 2-3 minuten en druk ze een beetje fijn met een vork. Doop de stukjes lange vinger in het blauwebessenmengsel en verdeel de stukjes over de bodem van 4 glazen. Verdeel het warme bessenmengsel over de lange vingers. 2. Meng in een kom de magere kwark met de vanilleyoghurt. Verdeel het kwarkmengsel over de glazen. Bestrooi met de overige blauwe bessen, de geraspte witte chocolade en serveer.

Bronvermelding