Citroenkip met quinoasalade

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 31-08-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 g quinoa
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 150 ml citroensap
  • 150 g platte peterselie (grof gehakt)
  • 600 g kipfilet (4 stukken, in de lengte gehalveerd)
  • 1 el olijfolie
  • 250 g kerstomaten (in kwarten)
  • 2 komkommers (in blokjes)
  • 300 g sperziebonen of groene asperges (gestoomd)

Bereiden

1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart en laat afkoelen. 2. Meng ondertussen de knoflook met de helft van het citroensap en 30 g peterselie. Smeer de kipfilets in met het citroensapmengsel. Verwarm de olijfolie in een grillpan op hoog vuur en gril de kipfilets 5-7 minuten tot de kipfilets gaar zijn. 3. Meng de kerstomaten, de komkommer, het resterende citroensap en de resterende peterselie door de quinoa. Serveer de quinoasalade met de kipfilet en de gestoomde sperziebonen/groene asperges.

Bronvermelding