Geglazuurde varkenshaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 31-08-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 cm verse gemberwortel (geraspt)
  • 1 tl rode peper (fijngehakt)
  • 4 tl sojasaus
  • 4 tl sesamolie
  • 2 tl sherry
  • 2 tl abrikozenjam
  • vershoudfolie

Bereiden

1. Leg de varkenshaas op het vershoudfolie. Snijd de varkenshaas aan beide kanten diagonaal in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Vouw het vershoudfolie over de varkenshaas en sla het vlees met een vleeshamer of deegroller tot de varkenshaas de helft zo dun is. Meng de knoflook, de rode peper, de sojasaus, de sesamolie en de sherry in een plastic zakje, Voeg de varkenshaas toe, kneed het vlees goed in met de marinade en laat ca. 10 minuten marineren. 2. Haal de varkenshaas uit de marinade en houd de marinade apart. Bak de varkenshaas 5-6 minuten aan beide zijden op de BBQ. 3. Meng de achtergehouden marinade met de abrikozenjam, Smeer de bovenkant van de varkenshaas in met het marinademengsel. Bak nog ca. 2 minuten. Haal de varkenshaas van de BBQ en laat 1-2 minuten staan. Snijd de varkenshaas in diagonale stukken.

Bronvermelding