Graansalade met peper en sinaasappel-hazelnootdressing

Salades, Bijgerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 31-08-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g gepelde hazelnoten
  • 1 bol knoflook
  • 400 ml sinaasappelsap
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 300 ml olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 750 g tarly
  • 6 rode pepers
  • 3 bosjes platte peterselie (60 g)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rooster de hazelnoten goudbruin in de hete oven. Laat afkoelen en hak grof. 2. Haal de teentjes van de bol knoflook los en doe ze in een laag ovenschaaltje met olie. Pof ze in ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen. Kook ondertussen het sinaasappelsap in ca. 10 min tot de helft. Doe in een hoge mengbeker, plop de teentjes knoflook uit hun velletjes en voeg de hazelnoten, sinaasappelrasp, de olijfolie en wat zout toe, en breng op smaak met wat citroensap. 3. Kook de tarly in ruim water in ca. 12 min beetgaar. Spoel af en laat uitlekken en afkoelen. Schep de tarly om met tweederde deel van de sinaasappel- en hazelnootdressing. 4. Maak de pepers schoon en verwijder de zaadjes. Snijd ze in hele dunne ringetjes. Verhit een klein laagje olie en frituur de ringetjes goudbruin 5. Snijd vlak voor het serveren de peterselie heel fijn. Schep door de tarly met tweederde van de rode peperringetjes en de peterselie. Bestrooi met de rest van de ringetjes en de peterselie en besprenkel met de overgebleven dressing.

Bronvermelding