Aspergesalade met peultjes en rauwe ham

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-08-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr peultjes
  • zout
  • 400 gr asperges (dunne!!!)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl Dyonmosterd
  • 1/2 tl suiker
  • zout, peper
  • 1 el dille (diepvries)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 2 tomaten
  • 4 el zure room
  • 1 el melk

Bereiden

Peultjes afhalen en wassen. In pan met wat zout en ruim water 1 min. koken. In zeef doen. Met koud water afspoelen. Laten uitlekken en in kom doen. Asperges schillen en houtachtige uiteinden eraf snijden. Snijd ze met een scherp mes in schijne plakken de kopjes heel laten. En in een andere kom doen. In een ander kommetje: azijn, mosterd, suiker, zout, peper , 1/2 el dille en olie tot een sausje roeren. Helft van het sausje over de peultjes schenken en goed doorroeren. De ander helft over de asperges schenken en goed doorroeren. Dit minstens een uur laten intrekken. Tomaten ontvellen en in dunne plakjes snijden. Peultjes en asperges uit sausje nemen. Over 4 bordje verdelen samen met de ham en de tomaat. In kommetje zure room losroeren met de melk. Over de salade verdelen. Rest van de dille erover strooien.

Materialen

3 kommetjes

Bronvermelding