Menu
'Mexicaanse Burritos met bonen' Een lekkere, goedkope en snelle hap waar je de spullen altijd voor in huis kunt hebben
Ingrediënten
- ** ** zie onder
Bereiden
ingrediënten:
Olie of boter om in te bakken
blikje kidneybonen (400 gr., AH of Bonduelle)
klein blikje Mexico Melange (150 gr. Bonduelle)
halve paprika
1 grote ui
eventueel: 100-150 gr. gehakt
pak wrap tortilla's (8 stuks, AH of Casa Fiesta)
1 of 2 blikjes tomatenpuree
tex mex kruiden (potje, Verstegen) of Burrito Seasoning mix (AH of Casa Fiesta)
plakjes of blokjes kaas naar keuze, bijv. belegen
knoflooksaus naar keuze
Bereidingswijze
Snij de paprika in stukjes en roerbak deze.
Eventueel: bak het gehakt mee, kruid mild met zout en peper.
Snij de ui in stukken en bak deze mee.
Voeg de blikgroente en de tomatenpuree toe, strooi wat mexicaanse kruiden erover en voeg een scheutje water toe.
Meng alles goed door elkaar en laat even goed doorwarmen.
Voeg naar smaak eventueel nog wat kruiden en wat blokjes of plakjes kaas toe,
Meng dit erdoorheen.
Leg 4 wraps bovenop het mengsel, de deksel erop en ca. 10 minuten zachtjes laten doorwarme.
Het is klaar als de bovenste wrap heet aanvoelt.
Neem 2 borden, leg een wrap op elk bord en verdeel de helft van het mensel erover.
Laat de rest in de pan zitten met het deksel erop om warm te houden. Schenk wat knoflooksaus over het mengsel, wraps dichtvouwen of rollen en smullen maar.
Materialen
Koekenpan en deksel, snijmes, snijplank, houten pollepel