Gebakken cake met warme perziken

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 15-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakken cake
  • 1 blik perziken (425 gram,delmonte)
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 30 gram roomboter
  • citroensap
  • 1/8 liter slagroom
  • 4 bolletjes roomijs

Bereiden

Breng het vocht van de perziken met een paar druppels citroensap aan de kook. Maak ondertussen het aardappelmeel aan met wat water. Giet geleidelijk,het in water opgeloste aardappelmeel,bij het perzikkookvocht.(niet direct alles,want de saus kan ook te dik worden). Voeg nu de perziken er aan toe en laat op laag vuur nog even zachtjes koken. Houd dit warm tot gebruik. De cakeplakken met een beetje roomboter in een tafelpan goudkleirig bakken aan beide zijden. De plakken op voorverwarmde borden leggen en op iedere plak een bolletje ijs scheppen. Nu de warme perziken er op scheppen en garneren met slagroom.

Bronvermelding