Chinese tomatensoep (net zo lekker als van de Chinees)

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 100 minuten,

Laatst aangepast: 28-09-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 liter gezeefde tomaten
  • 2 kipfilets
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje tomaten puree
  • 6 eetl suiker
  • 3 eetl ketjap(manis)
  • 2 eetl azijn
  • 1 theelepeltje sambal
  • 1 dessert lepel djahe(gemberpoeder)
  • 1 dessertlepel sereh(citroengras)
  • 2 eetl maizena
  • 1 handje noedels/mihoen

Bereiden

Snij de kipfilet in stukjes, fruit de ui glazig en voeg het vlees toe en bak dit even aan. Voeg knoflook en tomatenpuree toe en blus af met een liter water voeg bouillonblokjes toe en laat dit een uurtje sudderen. Doe de liter gezeefde tomaten erbij en breng aan de kook. Maak in een schaaltje een mengsel van suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh .Voeg dit mengsel toe aan de soep. Eventueel de maïzena toevoegen aangemaakt met water. Mihoen of een handje noedels erbij en op laag vuur 20 min laten sudderen. De soep is een dag erna nog lekkerder.

Bronvermelding