Gevulde komkommer

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 15-08-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 350 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 a 3 eetlepels paneermeel
  • 1 fijngesneden ui
  • 10 fijngehakte champignons
  • 100 gram fijngesneden gekookte ham
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 6 eetlepels geraspte kaas
  • 1 zak duchesse aardappeltjes
  • 20 gram boter

Bereiden

Schil de komkommers en snijd ze overlangs over de helft. Verwijder met een lepeltje de zaadlijsten en bestrooi de helften met wat zout. Snijd deze nog twee maal over de helft zodat u 8 gelijke stukken krijgt en laat deze afgedekt met plasticfolie 15 minuten staan. Giet het vrijgekomen vocht eraf en leg de uitgeholde komkommerschuitjes op een bakplaat bedekt met vetvrij papier. Meng vervolgens het gehakt in een ruime kom met ei,ui,champignons,gekookte ham,peterselie en kaas. Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vorm nu 8 gelijke ballen van het gehakt en vul hiermee de komkommer. Bestrooi deze met paneermeel en verdeel hierover de boter. Zet de komkommerschuitjes in een ovenschaal en plaats deze ca.20 minuten in een voorverwarmde oven op 200*C. Bak in de tussentijd de aardappelrozetjes,in 2 of 3 keer,in hete olie goudbruin en gaar. Laat de aardappeltjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm tot gebruik. Haal de gevulde komkommer uit de oven en plaats deze op voorverwarmde borden.Serveer deze samen met de aardappeltjes.

Bronvermelding