Empanada's

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mexicaans.

Laatst aangepast: 16-08-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 ui
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel mexicaanse kruiden
  • 25 gr rozijnen
  • 3/4 dl water
  • bladerdeeg

Bereiden

Kook het ei hard, pel het en hak het fijn. Snipper de ui. Bak het gehakt rul en bak de ui even mee. Schep de tomatenpuree, de mexicaanse kruiden, de rozijnen en het water door het gehaktmengsel en laat het geheel 5 minuten sudderen en daarna afkoelen. Steek met een glas zoveel mogelijk rondjes uit het pizzadeeg of bladerdeeg. Schep wat van het gehaktmengsel op de helft van de rondjes. Leg de andere helft van de rondjes over het gehaktmengsel en druk de randen dicht. Verhit frituurolie op 175 graden. Frituur de empanada's in ongeveer 5 minuten goudbruin. In plaats van in de frituur kunnen ze ook in een voorverwarmde oven op 200 graden gebakken worden (zie voor de tijd verpakking pizzadeeg of bladerdeeg).

Bronvermelding