Menu
Mokkataart
Ingrediënten
- Voor het deeg:
- 4 st eieren
- 160 gr suiker
- 117 gr bloem
- 53 gr maizena
- zout
- Vulsel en garnering:
- Koffie-likeur
- 2,5 dl melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2 st eierdooiers
- 25 gr suiker
- 25 gr bloem
- 150 gr boter
- 2 tl oplospoederkoffie
- 100 gr poedersuiker
- chocolade hagelslag
- mokkaboontjes
Bereiden
Bodem springvorm bekleden met bakpapier en geheel invetten en met bloem bestrooien. Oven voorverwarmen op 160.
Eieren met suiker dik en schuimig kloppen (ca. 10 min met mixer). Gezeefde bloem, zout en maizena toevoegen en geheel luchtig doorscheppen. Deeg in springvorm gieten en 30-40 min. bakken op rooster onderin de over (prikken met sate-stokje die er droog uit moet komen; desnoods iets langer bakken). In de over af laten koelen.
Taart overlangs 1 maal doorsnijden. Bedruppelen met likeur. 2x doorsnijden kan ook, maar dan is er meer banketbakkersroom en creme au beurre nodig!
Banketbakkersroom maken. Daarvoor 2 dl melk aan de kook brengen. Vanillesuiker met eierdooiers, suiker en bloem aanmengen met resterende 0,5 dl melk. Dit bij de kokende melk schenken en 5 min. doorkoken. Onder af en toe roeren koud laten worden.
Creme au beurre maken. Boter schuimig roeren met de oploskoffie en gezeefde poedersuiker. De helft apart houden. Door de overige mokkacreme lepel voor lepel de banketbakkersroom roeren. De onderste taartlaag met de helft van de room-creme bestrijken. De bovenste laag erop leggen en de rand bestrijken. Taart als een wiel door de hagelslag wentelen.
Bovenkant met de apart gezette creme au beurre bestrijken. Van de resterende mokkaboter met een spuitzak met gekartelde spuitmond de bovenkant opspuiten. Garneren met mokkaboontjes.
Taart in 10 punten snijden
Materialen
springvorm 22 cm bakpapier