Cappuccino van bietjes met bieslook-crème fraîche

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 26-10-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • VOOR DE CAPPUCCINO VAN BIETJES
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 150 g wortel
  • 100 g aardappel
  • 400 g rauwe rode bieten
  • 15 kersen
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • VOOR DE BIESLOOK-CRÈME FRAICHE
  • 0,5 bosje bieslook
  • 100 ml crème fraiche
  • 1 scheut slagroom
  • 1 limoen

Bereiden

Cappuccino van bietjes Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Schil en snijd de wortel en aardappel in blokjes en smoor ze circa 4 minuten met de ui en knoflook. Schil en snijd de bietjes in blokjes, voeg de bietjes toe aan de pan en smoor circa 5 minuten op laag vuur. Ontpit de kersen. Schenk de bouillon in de pan en voeg de laurier en de kersen toe. Breng de soep aan de kook en laat de groente in circa 20 minuten gaar koken. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Bieslookroom Snijd de bieslook in dunne ringen. Meng de crème fraîche met een scheutje room, de bieslook en de rasp van een limoen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Verwarm glazen voor met warm water. Breng de soep aan de kook, klop luchtig met een staafmixer en verdeel over de glazen. Schep een lepel bieslook-crème fraîche op de soep.

Materialen

staafmixer; 4 glazen

Bronvermelding