Champignons in roomsaus gegratineerd met oude kaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-08-2006 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gr champignons
  • droge witte wijn
  • thijm
  • bouillonpoeder
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 gr oude kaas
  • peper

Bereiden

Instructies Sjalotjes fijnsijden en fruiten in een beetje boter. Knoflook erboven uitpersen en 500 gram kleine of gehalveerde champions toevoegen en circa 3 minuten meebakken. Scheut droge witte wijn, 1 theelepel thijm en 1 theelepel bouillonpoeder toevoegen en op hoog vuur circa 3 minuten inkoken. Creme fraiche en geraspte kaas toevoegen. Op smaak brengen met peper. Champignons over 4 vuurvaste schaaltjes verdelen en circa 4 minuten onder de grill zetten.

Materialen

4 vuurvaste schaaltjes

Bronvermelding