Kipfilet met tomaten en courgettesaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2014 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl gehakte peterselie
  • olijfolie
  • 1 theel mosterd
  • 1 eetl azijn
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in ca. 15 min. Bestrooi met zout en peper. Leg ze onder aluminiumfolie en houd ze warm. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Voeg de courgetteblokjes toe en bak het geheel ca. 10 min. mee. Pureer de courgettes sman met 3 eetl. olijfolie, mosterd en azijn en maak op smaak met zout en peper. Verdeel de plakjes tomaat over de borden en bestrooi met zout en peper. Leg de kipfilets erop en schep de courgettesaus op de filets. Garneer met de gedroogde tomaatjes en peterselie.

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding