Appels uit de oven met vanillesaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-11-2006 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 appels, groot en stevig
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. rozijnen
  • 1 eetl. walnoten, gehakt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theel. kaneel
  • 1/2 ltr witte wijn
  • 1 vanillestokje (voor saus)
  • 1 ltr melk (voor saus)
  • 150 gr suiker (voor saus)
  • 25 gr maïzena (voor saus)
  • 3 eidooiers (voor saus)

Bereiden

Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Besprenkel ze met citroensap. Vewarm de oven voor op 160 graden. Meng de rozijnen met de noten, vanillesuiker en kaneel. Vul de appels met dit mengsel. Zet de appels naast elkaar in een ovenvaste schaal en giet de wijn erbij. Ze ze 20-25 minuten in het midden van de oven. Maak intussen de saus. Snijd het vanillestokje in de lengte open en haal het merg eruit. Breng het stokje met merg en melk aan de kook. Voeg de suiker toe en los deze op. Bind de vanillemelk met de maïzena, losgeroerd met 1 eetlepel water. Breng de melk aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en bind de saus met de eidooiers. Serveer de saus bij de warme appels

Bronvermelding