Aardbeiensoep met ricotta

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • wat kardemomzaadjes
  • 600 gram hele zoete aardbeien
  • 1 citroen
  • 500 ml witte wijn van goede kwaliteit
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram ricotta van goede kwaliteit
  • 5 takjes dragon

Bereiden

Was de aardbeien en dep droog, verwijder de kroontjes en halveer Pers de citroen uit Meng 250 gram aardbeien, citroensap, de wijn en 30 gram suiker met de staafmixer Verdeel de coulis en de rest van de aardbeien over vier borden. Schik 1 eetlepel ricotta in het midden. Was de dragon en hak 1 takje fijn Berstrooi de aardbeien met de rest van de suiker, de dragon en de kardemomzaadjes. Versier met wat hele takjes dragon

Bronvermelding