Menu
Aardappelsalade met parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 1 sap van citroen
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 8 sprietjes bieslook
- 8 takjes basilicum
- 100 gram parmezaanse kaas
- 4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
Bereiden
Was de aardappelen en kook ze beetgaar
Maak een vinaigrette op de volgende wijze: Was de bieslook. Pers de citroen, scheur de basilicum in stukjes en snij 4 sprietjes bieslook in fijne stukjes. Meng dit in een kom met wat olijfolie, peper en zout.
Snijd de aardappelen in plakjes of kleine blokjes. doe in een kom en besprenkel met de vinaigrette.
Verdeel de aardappelschijfjes over vier borden. Trek met behulp van een dunschiller krullen van de parmezaanse kaas boven de aardappelen. Kruid met wat zeezout en zwarte peper. Versier met basilicumblaadjes en sprieten bieslook. Dien lauw of koud op.