Bolognese saus (ragu)

Pasta, Hoofdgerecht, 12 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 13-10-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1000 gram rundergehakt
  • 200 gram pancetta of bacon
  • 2 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 grote winterwortel
  • 0,5 liter rode wijn
  • 700 ml bouillon
  • 4 blikken gepelde tomaten
  • 1 pak passata
  • 4 el tomatenpuree
  • 2 laurierbladen
  • Italiaanse kruiden
  • verse basilicum
  • zout
  • peper
  • 3 el olijfolie

Bereiden

Je warmt de olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en fijngehakt spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is doe je er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, passata, peper, zout, en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 – 4 uur blijven staan . Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij. Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti “al dente” en je giet de ragù over de pasta. . Buon appetito!

Materialen

grote soeppan

Bronvermelding