01.1 - Amuse: Zalmbonbon (natriumarm)

Anders, Hapje, 2 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 14-04-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 plakken gerookte zalm
  • 1/2 bakje rivierkreeftjes
  • ** ** ** ** **
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-uitje
  • ** ** ** ** **
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 dessertlepel natriumarme ketjap
  • peper

Bereiden

-Pel de knoflook en pers deze uit. -Was het lente-uitje en snij deze in dunne ringetjes. -Maak een marinade van de uitgeperste knoflook, fijngesneden lente-uitje, olijfolie en sojasaus. -Laat de rivierkreeftjes 2 uur marineren. Regelmatig omscheppen. -Neem de kreeftjes uit de marinade en pureer deze met de staafmixer tot mousse. -Neem een eierdopje en bedek dit met een stuk folie. Leg hierin een plakje zalm en vul het geheel met de mousse. -Draai de puntjes van de folie bij elkaar zodat je een strak bolletje krijgt. -Laat de bolletjes een uur in de koelkast rusten. -Haal de zalmbonbons uit de folie, leg de bonbons op een amusebordje en dien op. --Eet smakelijk. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Dit gerecht kan ook gemaakt worden met sojasaus i.p.v. ketjap. Maar die is er helaas niet in natriumarme vorm.

Materialen

Eierdopjes, huishoudfolie.

Bronvermelding