Menu
01.1 - Amuse: Zalmbonbon (natriumarm)
Ingrediënten
- 2 plakken gerookte zalm
- 1/2 bakje rivierkreeftjes
- ** ** ** ** **
- 1 teentje knoflook
- 1 lente-uitje
- ** ** ** ** **
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 1 dessertlepel natriumarme ketjap
- peper
Bereiden
-Pel de knoflook en pers deze uit.
-Was het lente-uitje en snij deze in dunne ringetjes.
-Maak een marinade van de uitgeperste knoflook, fijngesneden lente-uitje, olijfolie en sojasaus.
-Laat de rivierkreeftjes 2 uur marineren. Regelmatig omscheppen.
-Neem de kreeftjes uit de marinade en pureer deze met de staafmixer tot mousse.
-Neem een eierdopje en bedek dit met een stuk folie. Leg hierin een plakje zalm en vul het geheel met de mousse.
-Draai de puntjes van de folie bij elkaar zodat je een strak bolletje krijgt.
-Laat de bolletjes een uur in de koelkast rusten.
-Haal de zalmbonbons uit de folie, leg de bonbons op een amusebordje en dien op.
--Eet smakelijk.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Dit gerecht kan ook gemaakt worden met sojasaus i.p.v. ketjap.
Maar die is er helaas niet in natriumarme vorm.
Materialen
Eierdopjes, huishoudfolie.