Menu
Banaansurprise
Ingrediënten
- 4 grote juist rijpe bananen
- 4-6 eetl. citroensap
- 50 gr gemalen kokos
- 50 gr bruine basterd suiker
- 2-4 eetl. koffieroom
- 1 eetl. olie
- 50 gr geschaafde, gebrande amandelen
Bereiden
Pel de bananen. Snijd ze overlangs door en besprenkel het vruchtvlees met citroensap.
Maak een papje van de kokos, suiker en room.
Bestrijk het middengedeelte van de meest glimmende zijde van het folie dun met olie.
Verwarm de grill of barbecue voor.
Strijk een theelepeltje van het kokosmengsle tussen twee banaanhelften. Leg de bananen in de lengte op de lengte van de folie. Bestrijk de bananen met de rest van het kokosmengsel en verdeel de amandelsnippers over de bananen.
Wikkel die niet al te strak in het folie en vouw dat aan de einden zorgvuldig dicht. Leg de bananen op het rooster van de grill of barbecue. Keer de pakketjes na telkens 2 minuten om, de banaan zal na 4-6 minuten zeer zacht zijn.
Serveer de banaansurprise daarna direct in de verpakking. Let op het ontsnappen van stoom bij het openknippen van het omhulsel!