Barbarie eend

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 40 minuten,

Laatst aangepast: 30-11-2014 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eendenborstfilets
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1.5 dl rode wijn
  • 1 dl wildfond

Bereiden

1. Verwarm oven op 70C 2. Verwijder de huid van de eend. Snij 2/3 van de huid in kleine stukjes en bewaar het overage deel. Maak kleine inkepingen in de borst en steek de stukjes huid hierin met behulp van de achterzijde van een theelepeltje. 3. Laat een pan heet worden. Leg de repen huid in de pan en bak de huid in zijn eigen vet op halfhoog vuur. Druk de reepjes aan. Haal de reepjes uit de pan zodra deze krokant zijn en leg ze op een bord. Behoud het gesmolten vet. 4. Braad het vlees aan beide kanten kort aan op middelhoog vuur in dezelfde pan als de reepjes. Haal het vlees uit de pan. Leg het vlees in een ovenschaal en zet deze 40 minuten in de oven op 70C. 5. Bak de ui in dezelfde pan met het vet. Voeg tomatenpuree en peterselie toe. Blus het geheel af met de wijn en vervolgens het wildfond. Voeg het laurierblad toe. Rustig laten indkoken op laag vuur. 6. Zeef de saus. Haal de eend uit de oven en snijd het vlees in plakken. Lekker met aardappeltjes en gegrilde groenten.

Bronvermelding