Authentiek recept voor Marokkaans broodbakken met een beetje hulp van de bbm, van Zohra

Brood/sandwiches, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 19-12-2019 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 1,5 tl instantgist
  • 1 eetl olijfolie of klontje boter
  • 1,5 tl zout
  • 1 eetl suiker
  • bloem om te bestuiven
  • bakpapier
  • 320 ml lauwwarm water

Bereiden

Zoals je broodbakmachine het voorschrijft, de ingrediënten in de bbm doen, optie deeg kneden. Deeg uit de machine halen en op een met bloem bestoven aanrecht met de hand een paar minuten goed kneden, een ronde bol maken en dan platdrukken op een plank met daarop een theedoek. De dikte van het deeg moet ongeveer 2 cm zijn. - Onder een warme wat vochtige doek 1,5 à 2 uur uur laten rijzen. De oven voorverwarmen op 200°. Het brood op een bakblik leggen op bakpapier. De oven lager stellen op 150° en na 3 kwartier bekijken of het brood mooi bruin is, anders nog even laten staan. Haal het dan uit de oven, wikkel het in een doek en laat het zo 1uur staan. - Men bewaart het in een plastic zak en voor gebruik snijdt men het brood in punten.

Bronvermelding