Bonenstoof Hawai

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 06-12-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel, geschild en in gelijke blokjes
  • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
  • 2 uien, in parten
  • 150 gram bacon, in blokjes
  • 400 gram kippendijen zonder bot, in gelijke stukken
  • 5 trostomaten, in blokjes
  • 1 ananas, geschild en in gelijke stukjes
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 eetl rietsuiker
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 gram chilibonen
  • 800 gram zwarte bonen, afgegoten en gespoeld
  • 1 eetl maizena

Bereiden

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de bacon ca. 5 min. Voeg de uien, aardappels, knoflook, kippendijen en de rietsuiker toe en bak ca. 3 min. Voeg de trostomaten, ananas, gezeefde tomaten en de rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook. Stoof in ca. 15 min. gaar. Voeg de zwarte bonen en de chilibonen toe en warm goed door. Roer de maizena aan met een scheutje water en roer door de bonenstoof. Verwijder de rozemarijn en breng de bonenstoof op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Bronvermelding