Gegrilde zalmmoot met tomaat-olijvensalsa

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 08-03-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 pruimtomaten
  • 150 gr zwarte olijven (ontpit)
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr verse basilicum
  • 2 el kappertjes
  • 1 klein rood uitje
  • 6 el olijfolie
  • zout en peper
  • 4x 125 gr zalmmoten

Bereiden

Maak voor de salsa in de foodprocessor op de pulseerstand een grof mengsel van de tomaten, olijven, knoflook, basilicum, kappertjes, ui en 4 el olijfolie. Maak de salsa op smaak met zout en peper. Zet 1 uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Bestrijk de zalmmoten met 2 el olijfolie en gril ze in een hete grillpan of onder een hete grill gaar in 2-3 minuten per kant. Schep er een lepel salsa op. Lekker met knoflook-korander naanbrood en een komkommer-rucolasalade.

Materialen

Foodprocessor

Bronvermelding