Menu
Gegrilde zalmmoot met tomaat-olijvensalsa
Ingrediënten
- 4 pruimtomaten
- 150 gr zwarte olijven (ontpit)
- 2 tenen knoflook
- 20 gr verse basilicum
- 2 el kappertjes
- 1 klein rood uitje
- 6 el olijfolie
- zout en peper
- 4x 125 gr zalmmoten
Bereiden
Maak voor de salsa in de foodprocessor op de pulseerstand een grof mengsel van de tomaten, olijven, knoflook, basilicum, kappertjes, ui en 4 el olijfolie. Maak de salsa op smaak met zout en peper. Zet 1 uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Bestrijk de zalmmoten met 2 el olijfolie en gril ze in een hete grillpan of onder een hete grill gaar in 2-3 minuten per kant. Schep er een lepel salsa op. Lekker met knoflook-korander naanbrood en een komkommer-rucolasalade.
Materialen
Foodprocessor