Madeleines met lavendel (24 stuks)

Gebak, Hapje, 8 personen, Frans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 08-12-2014 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 130 gr boter of margarine, gesmolten en licht vloeibaar
  • + boter om in te vetten
  • 125 gr bloem + extra na invetten1
  • 1 tl bakpoeder
  • gedroogde lavendelbloemetjes + extra
  • 3 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-essence
  • 2 el honing
  • 1 el poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 185 gr. C. (elektrische oven). Vet de 12 of 24 holtes van een madeleinebakvorm in met een kwast met zachte boter en bestuif ze licht met bloem. Zeef de bloem en het bakpoeder en schep er lavendel door. Mix in een grote kom de eieren met de suiker, de vanille-essence en de honing tot het mengsel bijna wit is, minstens 5 min. Spatel het bloemmengseldoor het eimengsel en spatel vervolgens de zachte boter door het beslag. Laat het beslag 20-30 min. rusten. Schep de holtes voor driekwart vol met beslag. Bak de madeleines in 10-12 min. goudgeel en gaar. Bak ze niet bruin, dan worden ze droog. Laat de cakejes 3-4 min. afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit om op een rooster verder af te koelen. Als er nog beslag over is, veeg dan de holtes schoon met keukenpapier. Kwast ze opnieuw in met boter, bestuif met bloem, vul ze met de rest van het beslag en bak ook 10-12 min. Bestrooi voor het serveren met de gezeefde poedersuiker en nog wat lavendelbloemetjes.

Bronvermelding